Tekst

Tekstcreatie
Tekstschrijven is meer dan het opsommen van woorden. Met de juiste woorden en de juiste toon bereik je jouw doel.

  • Een commerciële boodschap middels een folder overtuigend overbrengen?
  • De lezer raken met een persoonlijke insteek?
  • Een maandelijkse nieuwsbrief versturen met nieuws en achtergrondverhalen?
  • Zakelijke website-teksten die jouw persoonlijkheid laten doorschemeren?
  • Een effectief persbericht versturen?

Danndeelion Tekst & Communicatie helpt je met het doel- en doelgroepgericht opstellen van de juiste tekst. Uiteraard wordt er rekening gehouden met het communicatiemiddel, de doelgroep en het moment van communiceren.

Interview 
Elk bedrijf heeft een achtergrond en elke persoon heeft een verhaal. Op basis van een interview is het mogelijk om die achtergronden en verhalen te achterhalen. Soms lijken voor de hand liggende details niet van belang, terwijl ze sprekend blijken te zijn voor het bedrijf of de persoon. Of laat klanten, relaties en medewerkers middels interviews vertellen over jouw onderneming of business.
Vanuit een doelstelling wordt het gesprek aangegaan om de juiste informatie op een persoonlijke wijze te verzamelen. In een kant en klare tekst wordt de relevante en interessante informatie gebundeld, met een zakelijke of informele toon. Altijd met een vlotte schrijfstijl.

Een objectieve blik werpt soms een heel ander licht op een onderwerp.

Redigeren & Corrigeren
Ligt er al een basistekst, dan (her)schrijft Danndeelion Tekst & Communicatie de tekst tot een kant en klare variant. Doelgroepgericht én met een heldere boodschap.
Dankzij de objectiviteit kan de tekst worden gelezen ‘vanaf een afstandje’.
Komt de juiste boodschap uit de verf, is de afzender duidelijk en wordt het beoogde doel van de tekst bereikt bij de doelgroep?

Is ‘correcties’ met D of DT?
Heb je al een tekst klaarliggen maar ben je onzeker over spelling of grammatica?
Is het bijvoorbeeld ‘ten alle tijden’ of ‘te allen tijde’. Komen de D’s, T’s en DT’s je de neus uit?
Danndeelion Tekst & Communicatie herschrijft en corrigeert totdat de tekst volledig naar jouw wens is.

Werkwijze

Structurele ondersteuning of projectmatig tekstschrijven
Zou je graag gedurende een langere periode een ‘extra medewerker’ willen op het gebied van tekstschrijven en/of communicatie? Dan biedt Danndeelion Tekst & Communicatie een oplossing in de vorm van structurele ondersteuning. Een vast aantal uren per week of per maand kunnen in onderling overleg worden afgestemd, waarbij het zowel mogelijk is om ín huis als vanuit thuis te werken.

Heb je een tijdelijk project of vraagstuk zoals bijvoorbeeld het tekstschrijven voor een nieuwe website? Dan is het mogelijk om op projectbasis te werken. Vooraf wordt er een planning gemaakt. Het aantal uren kan echter flexibel ingezet worden.