Over Danndeelion

Danndeelion?…
Denn-dieh-lie-jon?
Den-dieh-lai-on?
Nee, zo Nederlands mogelijk: Dann-dee-lie-jon
De ‘verNederlandsing’, de verbastering, de creatieve schrijfwijze van het Engelse ‘dandelion’, paardenbloem.

Diepgeworteld

Een paardenbloem is een plantje met een diepe wortel, wat symbool staat voor de werkwijze van Danndeelion Tekst & Communicatie. Altijd volgens een gefundeerd plan. Samen met jou (en collega’s) onderzoeken we de doelgroep, de boodschap en het doel van de uiting of het plan. Van een eenmalige tekst tot een strategisch marketingcommunicatieplan. Want welk middel je ook wilt inzetten, er is altijd een doel te bereiken en dat houden we helder voor ogen. Want we schrijven of creëren voor jullie doelgroep.

Transformatie

Daarnaast transformeert de paardenbloem in rap tempo van een gele bloem naar een witte pluizenbol. Deze transformatie symboliseert de verandering in aanpak van je communicatie-inzet.

Weidse verspreiding

De paardenbloempluisjes, de zaadjes, verspreiden zich ver en weids, precies zoals jouw communicatieboodschap met de juiste aanpak. De zaadjes komen neer op uiteenlopende plekken en groeien daar weer uit tot nieuwe bloemen. Net zoals de juiste communicatie op de juiste plek een enorm effect kan hebben.

Maar het blijft onkruid

Een paardenbloem is toch onkruid?
Ja, het is inderdaad een eigenwijs bloemetje dat dáár groeit waar het zelf wil.
Maar onkruid?…
Het is maar net hoe je ernaar kijkt. Je kunt denken in bedreigingen of je kunt kansen zien én benutten.
Zo is het ook met de paardenbloem:

Some see a weed. Some see a wish…

…En kijk eens naar de vrolijke gele bloem of de witte pluis. Als je niet zou weten dat het onkruid is, is het eigenlijk best een mooi ding.

Danndeelion Tekst en Communicatie Brunssum

Behind the scenes

Achter Danndeelion Tekst & Communicatie zit slechts één persoon. Sandy Ederveen. Direct en transparant.
Als je met Danndeelion mailt, mail je met Sandy. Als je met Danndeelion belt, bel je met Sandy.

Sandy Ederveen De Werktuin Brunssum

Ben je benieuwd naar Sandy Ederveen?

Lees dit:
Sandy Ederveen. Aangenaam.
Na 7 maanden parttime Danndeelion, sprong ik begin 2017 fulltime in het diepe. Ik ging het avontuur aan, dat ik ‘zelfstandig ondernemer’ noem. Daarvóór had ik bijna 8 jaar mijn ziel en zaligheid gestoken in mijn baan bij GaiaZOO. Als freelancer heb ik ruime ervaring opgedaan in uiteenlopende branches. Zo maakte ik deel uit van verschillende marketing- en communicatie teams, had ik opdrachten als zelfstandig contentcreator, schreef ik strategische marketing- en communicatieplannen en mocht ik me bezig houden met kleine en grote communicatie vraagstukken.
Alle opgedane kennis en kunde zet ik dagelijks als freelance communicatie-adviseur en tekstschrijver graag in voor verschillende opdrachtgevers; van gemeente tot event. Van non-profit tot commerciële organisatie. Mijn enige harde voorwaarde is, dat ik iets bij wil dragen.

Benieuwd naar mijn uitgebreide CV?
Bekijk dan mijn LinkedIn profiel.

En schrijven?

Schrijven is altijd mijn ‘stiekeme’ passie geweest. Als kind schreef ik al tot in detail over de gebeurtenissen van elke vakantiedag. In mijn studententijd schreef ik freelance enkele teksten en was ik studentredacteur bij studenten.net. In die periode startte ik ook mijn blog ‘puurgelul’, met pure en eerlijke teksten over mijn reizen, concerten en dagelijkse leven. Op latere leeftijd ging ik in een boekje korte teksten schrijven en verzamelen over de meest uiteenlopende, maar vaak alledaagse onderwerpen. Dit groeide uit tot SennS.

Schrijven is daarnaast onbewust altijd onderdeel geweest van mijn betaalde banen. Teksten voor advertenties, folders, social media, nieuwsbrieven en website schreef ik dagelijks. Inmiddels weet ik dat daar één van mijn grote passies ligt: bij het creëren van zinnen en teksten. Teksten die raken of iets teweeg brengen.

Tekst

Ik help je graag met het schrijven van nieuwsbrief- of website-teksten.
Interviews, advertorials, blogs en redactionele artikelen.

& Communicatie

Ook bied ik structurele (marketing)communicatie-ondersteuning.
Als (tijdelijke) extra collega of op afstand – net wat past bij jouw wensen.