Recent Werk | Advertorial Magazien

Voor Lifestyle in Limburg, een artikel over Magazien:

Over de winkel, de modetrends en de persoonlijke benadering.

Magazien is al bijna 25 jaar een begrip in hartje Meerssen. Rachèl werkt al sinds 2004 in de winkel en haar collega Noëlla is zelfs bijna 20 jaar werkzaam in de zaak. Bekende gezichten en de persoonlijke benadering van de medewerksters doen de vaste klanten steeds terugkeren naar de winkel.

Mooie en kwalitatieve kleding in een winkel die uitnodigt om even heerlijk rond te neuzen. ‘Casual Chique’, is de beste omschrijving van de kledingstijl. Oftewel kleding die je met een paar mooie hakken eronder aan kunt naar het werk of die perfect is als vlotte vrijetijdskleding wanneer je er gympen bij draagt. Het combineren van tops, bloesjes, vesten, blazers met een mooie rok of een broek is waar Magazien voor staat. Een tas, sjaal en accessoires maken het geheel af.

Magazien
Persoonlijk, betrokken en altijd in voor verrassende combinaties

Casual Chique
De sfeervolle etalage en het prachtige hoekpand op de Beekstraat in Meerssen dwingen je bijna om bij dameskledingwinkel Magazien de drempel over te stappen. Eenmaal binnen straalt de winkel een hele fijne, gemoedelijke en bijna serene sfeer uit. De spontane en vriendelijke begroeting van eigenaresse Rachèl Ubachs en verkoopmedewerker Evelien maken het plaatje compleet. Mooie en kwalitatieve kleding in een winkel die uitnodigt om even heerlijk rond te neuzen. ‘Casual Chique’, is de beste omschrijving van de kledingstijl. Oftewel kleding die je met een paar mooie hakken eronder aan kunt naar het werk of die perfect is als vlotte vrijetijdskleding wanneer je er gympen bij draagt. Een kledingstijl helemaal van nu.

Combineren
Het combineren van tops, bloesjes, vesten, blazers met een mooie rok of een broek is waar Magazien voor staat. Een tas, sjaal en accessoires maken het geheel af. Als er een klant vier vergelijkbare shirts wil afrekenen, kan Rachèl het niet laten om aan te geven dat het wellicht leuker is om te combineren. Zo gaat de klant tevreden naar buiten met een verrassende en mooie combinatie waar ze zelf misschien niet op gekomen was.
Rachèl: “Sommige klanten komen twee keer per week even neuzen. Andere klanten kopen een complete garderobe één of twee keer per jaar. Ook zijn er klanten die een broek of blouse van thuis meenemen omdat ze er het juiste kledingstuk bij zoeken.”
De winkel beslaat maar liefst 200m2 waardoor er altijd minimaal één kledingstuk te vinden is dat je nog niet had, maar dat jou ontzettend goed staat!

Mintgroen, tomaatoranje
Vanwege de neutrale stijl, kan de kleding doorgedragen worden en de combinatie met trendy accentkleuren maken de outfit helemaal van dit seizoen. Huidige trendkleuren zijn mintgroen, tomaatoranje en geel. Gecombineerd met olijfgroen ontstaat een kleurrijk doch stijlvol geheel. Printjes zijn nog steeds helemaal van nu en ook de blauw-wit trend zet zich voort. Er is een grote veelzijdigheid aan merken vertegenwoordigd, van het trendy No Man’s Land tot het zeer betaalbare en kwalitatieve Vila. Deze collecties worden aangevuld met kledingmerken als Scotch & Soda, Expresso, Kyra & Ko, MAC en Jeff. Zo vindt elke vrouw een stijl en kleurencombinatie die bij haar past. En zelfs als een meid van een jaar of 16 samen met mam de winkel binnenstapt, vindt ook zíj een mooie kledingcombinatie die past bij haar stijl en leeftijd.

“Online shoppen is gewoon hartstikke ongezellig. In de winkel heb je een gezellig praatje, krijg je advies én je ziet meteen hoe de pasvorm is.”

Gezellig shoppen
Dat online shoppen aan populariteit verliest is merkbaar volgens Rachèl. Online worden veel miskopen gedaan en het retourneren geeft rompslomp De service en betrokkenheid van Magazien zorgen ervoor dat een klant nooit ontevreden naar buiten gaat. Bij Magazien stap je een gezellige winkel binnen en word je verrast door de aanwezige combinaties van kleuren en kledingstukken, waarbij de medewerksters je graag van dienst zijn. Daardoor behoren miskopen tot het verleden. Daarnaast is een rondje langs alle kledingrekken en het voelen aan de verschillende stoffen een beleving op zich, wat shoppen zo leuk maakt.
Meerssen is een gezellig dorp en er zijn diverse (dames)kledingwinkels en schoenenzaken, waardoor het heel eenvoudig wordt om in één dag een hele nieuwe outfit aan je garderobe toe te voegen.

Bekende gezichten
Magazien is al bijna 25 jaar een begrip in hartje Meerssen. Rachèl werkt al sinds 2004 in de winkel en haar collega Noëlla is zelfs bijna 20 jaar werkzaam in de zaak. Bekende gezichten en de persoonlijke benadering van de medewerksters doen de vaste klanten steeds terugkeren naar de winkel. Toen Rachèl de winkel in 2016 overnam was zij slechts 35 jaar oud. Passie en doorzettingsvermogen hebben haar gebracht tot waar ze nu is. Toekomstdromen heeft ze zeker nog en aan ambities geen gebrek. Maar de winkel staat pas sinds een jaar op haar naam en met name de combinatie van het ondernemerschap én het werken met mensen zorgen ervoor dat geen dag hetzelfde is.
Voor de inkoop is het van belang om te weten welk beeld de winkel uit moet stralen. Kleuren en prints zijn bepalend voor de algehele look & feel. Maar het is belangrijk om rust uit te stralen. Combinaties van kleuren en kledingstukken hangen om die reden naast of bij elkaar. Over die indeling is goed nagedacht. Van inkoop tot de winkel-indeling, niets wordt aan het toeval overgelaten.

Communicantje-moeders
Binnenkort staan de communies weer op de kalender. En niet alleen voor het communicantje is het van belang om er stralend op te staan. Ook de gezinsleden staan die dag in het middelpunt en moeder wil dan natuurlijk het liefst verschijnen in een prachtige outfit. Een vlotte broek met een modieuze blazer of een jurkje met een mooi jasje. Ook voor de moeders van communicantjes biedt Magazien uiteenlopende mogelijkheden.

Eigen wijze modeshow
Omdat de klanten van Magazien veelzijdig en kleurrijk zijn, organiseert Rachèl op 13 april een modeshow waarbij haar eigen klanten de modellen zijn. Tijdens de modeshow wordt de nieuwe voorjaarscollectie op eigen wijze getoond. Maatje 36 tot 40-42 komt voorbij, waardoor de modellen net zo gemêleerd zijn als het publiek zelf. De modeshow is voor alle dames vrij toegankelijk en voor een hapje en drankje wordt gezorgd.